Mol - foto en beschrijving van het dier

December 2018

Video: ASMR Boodschappen doen | Vloggloss 835 (December 2018).

Anonim

Gewone of Europese mol

Kaukasische mol

Siberische of Altai-mol

stermol

De buideldier

Mole - een klein ondergronds dier, verwijst naar zoogdieren, insecteneters. Een ongewoon moldier is over de hele wereld verspreid, houdt van natte losse grond, wordt niet hoog in de bergen, in waterrijke gebieden gevonden. Veel soorten mollen lijken op elkaar, hebben een identieke levensstijl. Mol in Rusland is overal te vinden - op bosranden, in loofbossen, velden, moestuinen, in buitenwijken, in tuinen, op bloembedden. De namen van de familie komen van het woord graven, graven.

Gewone of Europese mol

Een echte mol, die vaak wordt ontmoet door tuiniers, tuiniers, natuurliefhebbers.

  • De grootte van het molichaam is niet groter dan 20 cm, de gemiddelde afmeting is 15 cm, de stam is langwerpig.
  • Het gewicht van de volwassene is ongeveer 120 g, de staart is niet meer dan 4 cm lang.
  • De snuit is langwerpig, de neus is duidelijk zichtbaar met uitgespreide neusgaten. Er is niets prominenter op het hoofd.
  • Ogen van een mol met kleine spleten zonder bewegende oogleden. Visie in mol zwak, maar goed ontwikkelde reukzin.
  • De vacht is zacht, dicht, kort, zwart van kleur. Op de buik is de kleur lichter. Verschillende toonverschillen afhankelijk van de tijd van het jaar. In de winter is wol het meest pluizig, mooi. Lijn het dier ongeveer 4 keer per jaar uit. Foto mol is hieronder te zien.

Gewone of Europese mol

Dierlijke mol heeft een helder onderscheidend kenmerk: schopvormige voorpoten met lange klauwen. Het dier graaft de grond, schroeft de doorgang in en duwt de grond met zijn achterpoten naar buiten. Op plaatsen waar gaten worden gegraven, worden terpen gevormd - molshopen.

De paartijd van een gewone mol begint in het vroege voorjaar, duurt tot eind mei. Ongeveer in juni-juli is er een jongere generatie. Bij de nakomelingen rond de 9 mol. De vrouw verzorgt de jongen ongeveer 30 dagen. De Europese moeder bevalt slechts eenmaal per seizoen. Tenderly verzorgt kinderen ongeveer 2 maanden. De welpen piepen als kippen, strelen elkaar, maar al op de leeftijd van 1 maand worden ze vechtlustig, agressief tegenover hun broers en zussen.

De aardol wordt alleen buiten getoond om te paren, het gebeurt 's nachts. De rest van de tijd brengt ondergronds door. Graaft talloze bewegingen, labyrinten. Deze soort mol voedt zich met regenwormen, insecten, poppen, rupsen, minder vaak naaktslakken, hagedissen, muizen, slangen, kikkers.

Interessant!

Labyrinten voor jachtmolens bouwen op een diepte van niet meer dan 20 cm van het oppervlak. In de tunnels die al gereed zijn, kruipen regenwormen in, aangetrokken door de muskusachtige geur die uit de mol komt. Het dier bijt het hoofd van de worm, immobiliseert het, maar een tijdje blijft de prooi levend.

Kaukasische mol

Kaukasische mol

Het is een van de variëteiten van gewone mollen. Het wordt gevonden op het grondgebied van de Kaukasus, Turkije. Uiterlijk ziet de mol eruit als een Europeaan, maar hij verschilt in kleinere maten.

  • De gemiddelde lichaamslengte van de mol is ongeveer 14 cm. De vrouwtjes zijn kleiner dan mannetjes.
  • Gewicht niet meer dan 90 g.
  • De lengte van de staart is ongeveer 3 cm.
  • De ogen zijn bedekt met huid, nauwelijks merkbaar.
  • De neus van een mol is goed prominent op een langwerpige snuit.
  • De vacht is dicht, zwart van kleur, krijgt in de zomer een bruine tint.

De Kaukasische mol graaft cursussen op een diepte van 5-20 cm, waardoor losse grond op het oppervlak achterblijft. In de hete tijd verdiept het zich met 50-100 cm en bouwt daar ook een nest. De hoofdcamera bevindt zich onder een boom of in een schaduwrijke omgeving. Talloze bewegingen verlaten het nest van de mol.

Interessant!

Een kleine mol explodeert een dag lang ongeveer 45 m aarde. Op zoek naar voedsel bouwt hij 20 nieuwe tunnels per dag. Het leefgebied van een volwassen dier is ongeveer 1 hectare. Zverek tolereert geen concurrentie, leeft alleen, tolereert de aanwezigheid van paren alleen tijdens het paarseizoen. Het gebied is gemarkeerd met een speciaal geheim.

De reproductie van moedervlekken begint eind maart, in april verschijnen de welpen al. Groei extreem snel. Op de leeftijd van 1 maand bereiken ze de grootte van een volwassen mol, verlaten het gezin gedurende 60 dagen van hun bestaan ​​om hun eigen nest te bouwen.

Siberische of Altai-mol

Siberische of Altai-mol

Een soort gewone mol. Het verschilt van zijn verwanten in grote maten. Bewoont het grondgebied van Siberië, Mongolië.

  • De grootte van het molichaam is ongeveer 20 cm. De vrouwtjes zijn iets kleiner.
  • De lengte van de staart is niet groter dan 4 cm.
  • Ogen rond, klein, hebben een beweegbaar ooglid.
  • De snuit is langwerpig, met een goed gedefinieerde neus.
  • Oren zijn klein, bijna onzichtbaar.
  • Schepachtige voorpoten van een mol met lange klauwen, achterbenen vergelijkbaar met rattenbenen.
  • De vacht is donker zwart, maar rokerig, geel, bruin.
  • De Siberische mol weegt van 100 tot 225 g.

Een kenmerk van dit type mol is een langdurige zwangerschap. Bevruchting vindt plaats in de zomer, maar het embryo bevriest tot de lente. Welpen verschijnen in april-mei. Zwangerschap duurt 9 maanden. Bij de nakomelingen ongeveer 11 welpen.

Het belangrijkste voedsel is regenwormen, op de tweede plaats zijn de larven van kevers, poppen, kleine insecten. De Siberische mol kan rustig een muis, een hagedis, een zieke rat, een beer, een slang, een slang, een kikker knagen. Er zijn gevallen van kannibalisme. De winnaar neemt het bezit van het slachtoffer in bezit en markeert zijn territorium met een speciaal geheim.

stermol

stermol

De tweede naam is de molster. Het verschilt van familieleden met een ongewone neus. Het stigma bestaat uit 22 zachte aanhangsels - tentakels. Dankzij hen tast het dier naar eten. De rest van het lichaam is vergelijkbaar met de Europese mol.

  • Het lichaam van de mol is langwerpig, ongeveer 22 cm lang.
  • De staart is lang - 8 cm.
  • Wol is dik, zacht, zijdeachtig zwart, bruin.
  • Er zijn geen oren.
  • Kleine ogen zijn niet bedekt met de huid.

Starwalker zwemt perfect, duikt. Het voedt zich met de mol met schaaldieren, slakken, regenwormen, larven en weekdieren. In aanvulling op de ondergrondse, water manier van leven, voert het land. Kan nesten bouwen in rotte stompen, holtes van oude bomen, onder bladeren. Het geeft de voorkeur aan een moerassig terrein, een bodem met een hoge luchtvochtigheid. Het wordt vaak gevonden in de buurt van rivieren, meren en moerassen in de Verenigde Staten.

Interessant!

Deze vertegenwoordiger van het mol gezin kan in vrede leven. Het mannetje helpt het vrouwtje groeien, voedt de baby's. In tegenstelling tot andere familieleden is het minder agressief.

De buideldier

De buideldier

De vertegenwoordiger van Australië, over het leven, waarvan het gedrag heel weinig bekend is. Lichaamsgrootte ongeveer 20 cm, gewicht tot 90 g Kleine staart - 2 cm Lichaamskleur wit, roze, bruin. De wol is zacht, dicht, buitengewoon mooi.

De buidelmelk leeft ondergronds, maar bouwt geen enorm aantal banen, tunnels, de meesten begraven zichzelf onmiddellijk. Het lijkt erop dat het dier in het zand zwemt. Hij leidt een enkele manier van leven, de vrouw vindt op geur tijdens de paartijd.

Periodiek weergegeven op het oppervlak, vooral na de regen. Zijn mol is gebouwd door een mol op een diepte van 1 m. Larven van kevers zijn een favoriet voedsel, ze voeden zich ook met hagedissen, plantenzaden. Zonder voedsel kan het niet meer dan 17 uur duren.

Mollen zijn van verschillende grootte, enigszins verschillend van uiterlijk, maar hebben een identieke levensstijl. Het zijn nuttige dieren - ze maken de grond los, vernietigen schadelijke insecten, maar veroorzaken grote schade aan de landbouw en ondermijnen het wortelsysteem van planten tijdens het graven van tunnels. Hiervoor vechten boeren tegen mollen en proberen ze hun aanplant van een ondergronds ongedierte te houden.